Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış
Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış
Blog Article
Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın spontane kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi düzenır. Bu önlem kapının pıtrakı disiplinya kapanmasını esenlamaktır.
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen örgülabilmekle müşterek henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun zemin nedeni görev kaybına içyüz vermemesi ve elan az maliyetle aksiyonin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare ilave edilerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.
Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında dirilik ve esrar kaybını önlemek amacı ile 120 dakika süresince faziletli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış semtüne muhik panik pas kolu bulunmasıdır.
Yangın anında insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi kucakin yangın bapsı son aşama kritik bir öneme sahiptir.
Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve yaradılıştanında hiçbir huzurıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı duvar ve en az 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.
Yangın bapları periyodik olarak muayene edilmeli ve denetlememları düzenli olarak bünyelmalıdır. Kapının girintisiz çıkıntısız çdüzenışmasını uydurmak yürekin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere dahişenlerin durumu denetleme edilmeli ve gerekirse bakım dokumalmalıdır.
çarkıt bünyelarda yapı dünyalarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni dokumalarda (okul, tuzakışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın vasıtasız yapı dışına açılması gerekir.
Yangın merdiveni kapısı, kötüı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı değişmez özelliği sayesinde alevlerin arama şeşna alınmasında takviye evet ve yangının yayılmasını engeller.
Sertifikasız yangın kapıları da şayeste maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları muhtevain kullanılan bir tabirdir ve bu baplar kazançlı bir alternatif sunar.
Feza Yangın olarak binalarınıza örgülacak yangın merdivenlerini en birinci sınıf çelik malzemelerden imal ederek hizmetinize sunuyoruz.
Sosyete ortada yangın kapısı yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i kıraat etmek için tıklayın.
Yangın Bapsı Tatbik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı kişioğlu esenlığını koruyup yangın ve duman tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda yaman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet kösteklemek için önem taşımaktadır. Yangın takkadak alevlerin yayılmasına sebep olan çevre rahatışını keser ve insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlar.